Schrijftraining voor professionals

Voor Legal, HR en ondernemers/marketeers

Enig idee hoeveel tijd en energie het scheelt als je team snel, goed en met plezier schrijft? Als je klanten of collega’s een kraakheldere tekst krijgen die ze ook nog met plezier lezen?

Laatst heb ik met een marketeer een experiment gedaan. Ze was na mijn training DE HELFT sneller dan wanneer ze normaal schrijft. Daarbij was het resultaat beter, in de zin dat ze veel meer respons op de tekst kreeg.

Veel mensen onderschatten hoe ontzettend veel tijd we verdoen met teksten schrijven die nergens landen:

  • Je bent er als schrijver veel te lang mee bezig. Tijd die je ook aan iets anders had kunnen besteden. Bovendien zijn dit vaak niet de leukste uren van je werkdag. Je werkgeluk is dus ook minder.
  • Je laat je tekst meelezen door een ander, die er ook weer tijd aan kwijt is.
  • Je lezer vindt de tekst saai en moet extra inspanningen leveren om te lezen. Dat kost ook extra tijd. Als hij of zij het al leest. Want als je verhaal saai is, kan het ook zomaar zijn dat veel te weinig mensen het lezen.

Zonde toch?

Laat me je helpen!

Een tekst is eigenlijk als een gesprek, alleen dan op papier. In mijn schrijftraining help ik je om een zo goed mogelijk gesprek te voeren. Wat wil je zelf vertellen? Maar vooral: wat wil jouw lezer weten? Wat weet hij al van jouw onderwerp en wat zorgt ervoor dat hij je verhaal tot het einde toe leest?

Ik vind het belangrijk dat je tekst ten eerste helder is. Jargon moet je uitleggen, zinnen moeten kloppen. Anders raak je daarom alleen al je lezers kwijt. Vervolgens mogen je teksten ook schwung, sparkle en champagne hebben. Maak er een feestje van! Zorg dat lezers je teksten graag tot het einde toe lezen. Want alleen dan denken ze: ja, dat vind ik interessant, daar wil ik meer van weten.

In mijn schrijftraining geef ik je de gereedschappen om een superfijne tekst te schrijven. Ik help je om schrijven makkelijker te maken en om er minder tijd aan kwijt te zijn, met een beter resultaat.

Van generieke trainingen hou ik niet. Simpelweg omdat ik niet in generiek geloof. Daarom werk ik met jouw teksten, zodat je er het meest aan hebt. Ik geef je ook persoonlijk feedback. Zo leer je snel en veel, daar hou ik van.

Bouke Kors

Hannah is een vakvrouw met een grote kennis van zaken. Samen hebben wij gewerkt aan het neerzetten van een tone-of-voice voor het tekstgebruik binnen Oseven. Dit hebben we daarna doorvertaald naar een training voor ons sales management. Hannah heeft deze training op inspirerende wijze gegeven zoals je van een echte communicatieprofessional kunt verwachten.

Bouke Kors Marketingmanager Oseven

Schrijftraining voor Legal

Als je geleerd hebt om te schrijven met de wetboek in de hand, is het ontzettend lastig om teksten te maken voor niet-juristen. Maar dat is wel nodig. Want ook steeds meer klanten verwachten toegankelijke teksten. Waar het vroeger chic was om complexe juridische teksten te ontvangen, hebben klanten nu steeds vaker graag een tekst die gewoon lekker weg leest. Waarvan ze direct weten wat de kern ervan is en hoe ze het advies of de juridische wijzigingen in hun werk kunnen toepassen. Vind je het lastig om uit het jargon te blijven? Om een tekst te maken die anderen graag lezen? Deze training gaat je helpen. Op ‘macroniveau’ leer je hoe je van een goed idee een aantrekkelijk tekstonderwerp maakt. Op microniveau leer je hoe je jargon vervangt en zinnen korter maakt. En alles ertussenin.

Schrijftraining voor HR

Vervelend toch, al die mensen die vacatureteksten zo saai vinden. Je ziet ze regelmatig langskomen op LinkedIN: de saaie vacaturetekst zelf, posts over wat er mis mee is en overzichten met alle clichés die er in de oproepen staan. Wat deze mensen vaak niet zien, is dat je als HR-professionals niet bent opgeleid tot journalist. Je bent goed in sourcen, recruiten, interviewen. Maar die teksten zijn wél heel belangrijk. Ze bepalen of de juiste kandidaat zich aangesproken voelt en dus reageert. Ze bepalen hoe snel je dus kunt werken en hoelang het recruitmentproces duurt. Ze bepalen hoe tevreden jouw opdrachtgever is. Laat me je helpen om teksten zonder clichés, zonder “we zoeken een enthousiaste teamspeler voor in een dynamische omgeving”. Ik geef je originele taal, zodat jij sneller en met meer plezier een goede vacaturetekst schrijft.

Schrijftraining voor marketeers

Het is heel simpel: als je teksten saai zijn, is het veel moeilijker om klanten te trekken met je content. Als je teksten schwung, shabam en schittering hebben, dan komen ze graag bij je winkelen. Kijk maar naar een bedrijf als Coolblue. Je hoeft de teksten niets te vinden, maar hun content helpt ze wel degelijk. Hoe persoonlijker en oprechter je teksten zijn, hoe meer ze aanspreken. In deze training leer ik je om losser te schrijven. We doen hele leuke oefeningen. Zo ga je een portret tekenen, gaan we over pijnen en dromen nadenken en gaan we elkaar verhalen vertellen. Binnen een dag schrijf en denk je heel anders.

Training Goed in gesprek

Als er een kunst is die zwaar onderschat wordt, dan is het wel de kunst van het luisteren. Echt goed luisteren, zonder oordeel, verzoek, of advies, is heel lastig. Maar als je het wél kunt, ga je veel meer informatie ophalen. Goed luisteren, iets En dat is handig, als je bijvoorbeeld in HR werkt en je opdrachtgevers en kandidaten interviewt. Of als je het met je team over lastige onderwerpen moet hebben. Goed gesprekken voeren, is de basis van communicatie (en vaak van schrijven). Laat me je helpen om goed te luisteren, de juiste informatie op te halen en op slimme manier te reageren op ingewikkelde situaties.

Investering

Wil jij snel beter leren schrijven? Kies dan voor een van mijn trainingen.

De training is inclusief:

  • Voorbeelden uit jullie eigen werk
  • Feedback op een tekst van elke deelnemer
  • After-call na een aantal weken

De trainingsprijs is exclusief:

  • Locatie
  • Lunch
  • BTW
  • Reiskosten

Per training kunnen er maximaal tien personen meedoen.

De investering is 1695 euro excl. btw.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen