Schrijfcoaching voor ondernemers

In 8 weken al je content op wolkenkrabberniveau

Online training én persoonlijke begeleiding

Dat valt niet mee, zo’n leeg scherm

Je staart naar je scherm. Toch die zin maar weer omgooien. Nee, werkt ook niet. Dan maar even op LinkedIN kijken hoe het met iedereen gaat. Lijkt goed te gaan. Hé, wat leuk dat die collega-ondernemer een nieuw project start. Even feliciteren. Voordat je het weet ben je twintig minuten verder en staat er niks op papier. Of er staat wél iets, maar aan het einde van zin twee ben jij zelf al in slaap gevallen.

Waarom wil je ook alweer schrijven?

Er wordt gefluisterd dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Maar in het online tijdperk is dat niet waar. Dat vinden in elk geval de algoritmes van Google en LinkedIN. Die willen heel graag woorden zien waarop ze je kunnen vinden. En jouw klanten? Die ook. Veel klanten willen online kennismaken. Als je verhaal dan vaag of incompleet is, gaan ze graag kennismaken met iemand anders.

Kortom: als ondernemer is het CRUCIAAL IN HOOFDLETTERS om goed te kunnen schrijven.

Maar vind je het lastig om je verhalen op papier te krijgen? Of krijg je weinig views, likes en andere reacties op je teksten?

Dan is het tijd om in de vijfde versnelling te komen. Als je in deze tijd succesvol wilt zijn met je bedrijf moet je goede teksten hebben. Voor je site, voor je social, voor je nieuwsbrief. Zo simpel is het.

Over Hannah

Als ik je mag coachen, krijg jij van mij alle gereedschappen en kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Ik studeerde journalistiek en literatuurwetenschap, werkte op de (eind)redactie van gerenommeerde kranten en tijdschriften als nrc.next en Elsevier. Daarna heb ik jaren gewerkt bij grote en kleine bedrijven als interim copywriter en communicatieadviseur, zoals bij ABN Amro, Coca-Cola Entreprises en het Openbaar Ministerie. Daarnaast ben ik een ervaren schrijftrainer en -coach.

Nu deel ik die kennis graag met jou, omdat ik zie dat veel mensen moeite hebben met schrijven. En dat gaat me aan het hart. Want je leven wordt echt veel leuker en makkelijker als je plezier krijgt in schrijven. Laat me je het voorbeeld geven van een fotograaf, die ik vroeg een kort stukje over zichzelf te schrijven. Hij aarzelde. ‘Tsja, ik sta niet voor niets achter de camera. Schrijven vind ik zo lastig.’ Hij hield niet van schrijven, want het kwam er altijd zo houterig uit. Na veel overreden, heeft hij het toch gedaan.

Dat leek me zo onhandig. Dat betekende dat hij elke keer wanneer hij een klant moest mailen, zweet in de handen kreeg. Dat hij altijd twijfelde over zijn woorden en zinnen. Het kost hem veel tijd, tijd die hij ook in zijn fotografie had kunnen steken.

Voor wie is dit programma?

Dit programma is voor ondernemers. Daarmee bedoel ik zzp’ers. Nog specifieker: zzp’ers die een dienst aanbieden. Bijvoorbeeld trainers, coaches, copywriters, ontwerpers, strategen en adviseurs.

Dit is voor jou als je veeeeel te lang naar je computerscherm blijft staren en dan nóg niet tevreden bent. Als je wilt posten en het op vrijdagmiddag nóg niet hebt gedaan. Of als je teksten op je site, op LinkedIN en in de media je niet zo veel opleveren. Weinig views en likes, weinig verkoop.

Je hoeft nog helemaal niet goed te kunnen schrijven. Als je je eigen tekst slecht vindt, is dat niet erg.

Wat belangrijk is, is dat je de intentie hebt om echt beter te worden. Dat je niet schrikt van track changes of rood in je tekst. Ik ben streng, doch humorvol en rechtvaardig.

Want zou het niet super zijn als je ging schrijven zonder dat het je zo veel moeite kost? Dat je je basisverhaal op papier hebt, dat je wekelijks goede blogs en posts publiceert, dat je site helder en duidelijk is? Dat je bereik veel groter wordt? En dat je verhalen klanten opleveren?

Als je dat je een goed idee vindt, ben je hier aan het goede adres.

Wil jij meer likes, views & clicks?

Dat gaat mijn programma je ook opleveren. Maar het gaat iets veel belangrijkers doen. Het gaat je helpen om zo te schrijven dat je teksten bij jou passen. En je gaat schrijven, zodat jouw doelgroep zich gehoord voelt. Likes, views en clicks zijn leuk, maar het gaat erom dat jij echt mensen raakt. Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Ik geloof erin dat een tekst eigenlijk een goed gesprek is. Alleen dan op papier. Dat gesprek gaan wij proberen te vangen.

Dit leer je tijdens schrijfcoaching:

Ik hou van learning by doing. Dus terwijl je de belangrijkste content voor je bedrijf maakt, laat ik je zien hoe je snel en soepel schrijft. Ik leer je de psychologie van het schrijven, hoe je ervoor zorgt dat iemand blijft lezen. Je leert ook hoe een goed verhaal in elkaar zit en waarom structuur cruciaal is. Maar bovenal leer je een goede, eigen schrijfstijl die ook nog eens je lezer raakt.      

De ups & downs van schrijven – Waarom schrijven zo moeilijk kan zijn en hoe je die obstakels overkomt.

Jouw strategie & positionering – Hoe ziet jouw doelgroep eruit? Wat is jouw tone of voice? Hoe verhoudt jouw bedrijf zich tot de concurrentie?

Jouw homepage – Stap voor stap help ik je om een dijk van een homepage neer te zetten. Die klanten overtuigt en simpel jouw verhaal weergeeft.

Over mij & salespagina – De twee belangrijkste pagina’s op je site, naast je homepage. Hoe bouw je die nou slim op? Ik help je

Blog artikel –  Ja, nu gaan we écht serieus schrijven. Een langer artikel voor publicatie, op je site of als e-boek.

Schrijven voor social – Hoe zorg je ervoor dat je posts meer views en likes krijgen en dus meer bereik? Ik geef je de 6 succesvolste invalshoeken.   

Nieuwsbrief – Hoe val je op in de mailbox van jouw klant? Zo schrijf je serieus goede nieuwsbrieven.

Contentplan en monitoring – Een overzichtelijk en handig plan om wekelijks waardevolle content te creëren. Plus hoe je de resultaten monitort en er lering uit trekt.   

 

Hoe werkt het programma praktisch?

Het programma duurt acht weken.

  • Om de week houden we een persoonlijke 1-op-1 call.
  • Zes keer krijg je een video met daarin theorie waar je echt wat aan hebt.
  • Je krijgt een werkboek met oefeningen.
  • Ik review al je werk. Ja, echt letterlijk alles wat je tijdens het programma maakt. De nadruk tijdens het programma ligt op het delen van je boodschap en goede, waardevolle verhalen. Maar in de reviews komt mijn rode pen ook uit mijn zak en haal ik ook de grammaticale en spellingsfouten eruit.
Karianne Kalshoven

Hannah heeft me geholpen om mijn wetenschappelijke kijk op mijn werk te vertalen naar taal en beleving die aansluit bij mijn klanten. Ze is zeer betrokken bij mij en mijn bedrijf. Ze inspireert me om te bloggen op een manier die bij mij past. Ook strategisch denkt Hannah mee over een communicatielijn, zodat er meer consistentie zit in mijn verhaal dat ik graag wil delen met de wereld. Ik werk graag met Hannah samen.

Karianne KalshovenLeiderschapscoach

Hannah is niet alleen een ontzettend goede schrijfcoach die je veel praktische tips geeft, maar het is ook een heel leuk en enthousiast mens. Met haar energie zorgde ze ervoor dat ik weer zin kreeg om te schrijven. Daarbij haalde ze binnen no-time naar boven waar mijn verbeterpunten liggen op schrijfgebied, maar ook op het gebied van ondernemen.

Kelly SinterniklaasCopywriter

Doe je mee?

Laten we het eerst over de centjes hebben. 🙂 Dit is voor het eerst dat ik dit programma aanbied mét video’s in een uitgebreidere variant. In ruil voor je feedback bied ik het programma nu voor de helft van de prijs aan: 750 euro ex. btw in plaats van 1.495 ex. btw. Omdat ik je persoonlijk begeleid, heb ik beperkte ruimte: 5 mensen kunnen van dit aanbod gebruik maken.

Denk je: ok, goed idee! Maar misschien heb je nog de volgende overpeinzingen:

Het is wél een investering.

Dat klopt precies. Het is een investering die je terugverdient. Met een glashelder profiel en goede verhalen. Ik werk intensief met je samen, wat betekent dat ik er persoonlijk voor ga zorgen dat je flinke stappen maakt.

Het klinkt alsof het me veel tijd kost.     

Dat valt reuze mee. Ik heb het programma speciaal ontwikkeld voor ondernemers: ik weet dat je het ook druk hebt met andere zaken. En ik heb je beloofd om ook echt sneller te schrijven, dus dat gaan we ook doen. Maar bovendien: de reden dat je beter wilt schrijven is JUIST omdat je wilt dat het met je bedrijf nog beter gaat. Ga uit van een tijdsinvestering van 3 uur per week. Dat is inclusief schrijven, calls en feedback verwerken.

Ik haat schrijven echt.  

Dat hebben veel mensen. Ik ga je leren om er een feestje van te maken. Daar ga je echt je hele leven plezier aan beleven.

Ik heb geen idee waarover ik moet schrijven.

Juist daar ga ik je mee helpen. Echt, je gaat veel beter schrijven dan je ooit had kunnen denken.

Ik wil niet volgens een methode schrijven.

Ik ook niet. Ik hou er niet van als mensen zeggen wat ik moet doen. Daarom ga ik je dat niet vertellen. Wel ga ik je helpen om goed te schrijven op een manier die bij jou past.

Wil jij ook goed leren schrijven? Vraag nu een persoonlijk gesprek aan.

In een gesprek van 30 minuten geef ik je gratis en geheel vrijblijvend advies over jouw situatie.

© Hannah Jansen