Ben jij ondernemer of professional en ben je er gefrustreerd over dat je verhaal nog niet scherp is? Dat je stil valt of juist heel uitgebreid gaat praten als iemand vraagt wat je precies doet? Of dat je het lastig vindt om te bepalen hoe je je klanten het best bereikt?

Kom dan naar het Personal Branding retreat voor ondernemers en professionals en krijg je verhaal op orde. Bovendien krijg je een bewezen marketingstrategie zodat jij jouw ideale klanten overtuigt.

Ik maak het echt zo vaak mee dat ondernemers en professionals het lastig vinden om op onder woorden te brengen wat ze precies doen en daarin niet de scherpe keuzes durven maken. Herken je dat? Je zit in een loop in je hoofd, je praat met allerlei mensen, maar je komt niet verder. Je wilt een volgende stap maken, maar hoe dan?

Zo was Anne bij me. Anne is vormgever en in haar teksten bleef ze steken bij: ‘Ik heb een passie voor mooi design.’ Het sprankelde allemaal niet echt, maar ze wist niet hoe dan wel. Het zorgde ervoor dat ze haar site maar niet live zette en dat ze opdrachten deed waar ze niet echt warm van werd.

Ook kwam Maartje bij me. Maartje werkte aan organisatieverandering. Toen ze begon te vertellen wat ze deed, moest ik haar onderbreken. Ik begreep echt niet wat ze deed. Werkte ze voor het MT? Voor HR? En wat veranderde ze dan precies? En voor wie? Het verbaasde me niet dat ze geen klanten kreeg en dat ze weer een parttime baan had moeten aannemen. Niemand begreep wat ze deed.

Wat me ook niet verbaast: het is lastig. Lastig om jezelf en je bedrijf als een merk te zien, waarbij je dus aan personal branding moet doen. I’ve been there. Hoewel ik strategieën uitdacht voor allerlei bedrijven, groot en klein, deed ik het niet voor mezelf. Ik werd gewoon gebeld door een recruiter of bureau en kwam ‘mijn ding doen’. Voor mezelf was strategie en branding niet nodig, dacht ik.

Totdat ik naar het platteland verhuisde en ik geen uitgebreide interim-opdracht meer wilde doen. Ik zag het gewoon niet voor me om elke dag in de file op de A1 te staan én ik wilde niet meer in een afwachtende positie zitten totdat zij mij belden. Toen was het tijd om de strategie voor mezelf toe te passen. Om mijn eigen producten en diensten te ontwikkelen, om mezelf te positioneren en om dat in de markt te zitten. Het heeft me heel veel gebracht. Ik heb helderheid, ik kan doelen stellen, maar vooral: ik kan nu zelf sturen én ik krijg de klanten die ik echt leuk vind. En dat wil ik met je delen in het retreat. Omdat het je veel gaat opleveren als je strategisch nadenkt en jezelf bewust positioneert. Als je jezelf kortom gaat zien als een bedrijf waarin jij als persoon een sleutelrol hebt. Daarom heet dit ook het Personal Branding retreat.

Het retreat is een waanzinnige power-oplossing. In anderhalve dag heb jij jezelf vanuit strategie gepositioneerd en heb je alle handvatten om met jouw marketing aan de slag te gaan. Dit betekent dat je een verhaal hebt dat jouw klanten, opdrachtgevers of een potentiële werkgever overtuigt. Klinkt ambitieus en intensief? Dat is het, maar het gaat je ook onwijs veel energie geven. Je gaat namelijk JOUW verhaal scherp krijgen. Zodat iedereen begrijpt wat je doet, zodat je jezelf goed voor het voetlicht kan brengen. En zodat je krijgt wat je wilt: het ultieme bedrijf, meer goed betalende klanten, een duidelijke focus in jouw werk. Dat is toch super?

Het retreat is geschikt voor jou als je:

* een startende ondernemers bent.
* als je een ondernemer bent en je je eigen verhaal te vaag vindt, waardoor je niet tevreden bent over je bedrijf (en daardoor klanten misloopt).
* een professional bent die zichzelf scherper wil positioneren, bijvoorbeeld omdat je toe bent aan een nieuwe stap in je loopbaan.

Die grote bedrijven doen niet voor niets aan strategie en branding. Het werkt. In het retreat krijg jij dezelfde aanpak als die ik toepas voor grote bedrijven, helemaal toegespitst op jouw situatie en jouw bedrijf.

Vertel je verhaal goed

Vijf kwartier rijden vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kom je bij mij in een supergroene omgeving echt stappen maken. Even weg uit de hectiek ga je je helemaal concentreren op jouw verhaal. Hoe positioneer je je precies? Wat is je doelgroep en wat voor taal spreek je met ze? En wat wil je precies vertellen?

Ik heb een visie op branding en die is dat je het best overkomt als je dicht bij jezelf blijft. Dat je je verhaal vertelt in je eigen taal, op jouw manier. Het is namelijk heel gek als je opeens heel anders schrijft dan dat je praat. Ik ga je helpen om die stem op papier te krijgen, op een professionele manier. Bovendien werken we hem uit voor je producten en diensten, én creëren we samen een strategie om de markt te veroveren. Zoals gezegd, het is een powersessie.

De retreat is een avond en een hele dag. Tijdens de retreat verblijf je in een spiksplinternieuwe studio, die van alle gemakken is voorzien (badkamer, keuken en wifi). ‘s Avonds gaan we strategisch kijken naar jouw verhaal: wat is de exacte doelgroep? Hoe positioneer je je ten opzichte van anderen? En hoe zien je producten eruit? De dag erop gaan we samen schrijven. We werken zij aan zij terwijl je tegelijkertijd van me leert om het zelf te doen. Coaching on the job dus en aan het einde van de retreat heb jij je verhaal goed op papier. Ook kijken we hoe jij jezelf in de markt zet.

Het retreat bestaat dus uit 3 stappen:

 • Strategie: wat is het exact wat je doet. We komen hier echt tot de kern.
 • Creatie: we gaan je verhaal opschrijven op een manier dat je het direct op je site kunt zetten.
 • Marketing: hoe zet je jouw product of dienst in de markt en hoe bereik je je jouw doelgroep?

Na het retreat heb jij de basis om makkelijk jouw ideale klanten te vinden die bij jou passen en heb je de focus die jou rust geeft in je werk.

Het retreat is inclusief drie heerlijke boerenmaaltijden per dag: avond, ontbijt en lunch. Natuurlijk gaan we ook wandelen in de moestuin (ja, de foto hierboven is geen Instagram make believe, maar écht). Je gaat dus helemaal gelouterd weer terug naar huis.

Angela Messioui

Hannah heeft mijn wereld totaal veranderd. Ze heeft me in verbinding gebracht met mijn eigen creativiteit en ondernemerschap. Ze heeft me geholpen met mijn plannen om mijn eigen bedrijf te starten. In 2 dagen tijd stond de basis op papier. Het was hard werken voor ons beiden, maar ze gaat er helemaal waardoor je er niet alleen in staat.

En naast het feit dat ze op en top professional is en goed is met communicatiemiddelen, presentaties, schrijven, is het zo leuk om samen met haar dingen te maken.

Angela Messioui Casemanager Corporate / Eigenaar Angela Messioui Consulting

Hierom kies je voor een personal branding retreat:

 • Je vindt het tijd om echt grote stappen te maken, in plaats van te blijven hangen.
 • Écht resultaat. Aan het einde van de retreat staat je verhaal gewoon op papier. Je weet wat je wilt vertellen – het staat er gewoon.
 • Je wilt handvatten om de markt te veroveren.
 • Uit de hectiek van alle dag, zodat je gericht aan jouw bedrijf kunt werken

Hoe werkt het retreat?

 • Je komt aan rond 18.00 uur en dan beginnen we met een maaltijd.
 • ‘s Avonds doen we een strategische sessie. We bespreken je doelgroep, je why, je positionering, je producten. En kijken welke taal daarbij past. Om 22 uur mag je aan de wijn (of aan de thee, wat je wil natuurlijk).
 • De volgende dag starten we om 9 uur en gaan we door tot 16 uur, met natuurlijk een lunchpauze.

Het schrijfretreat kan op maandag tot en met vrijdag. Datum is in overleg. Ik geef veel trainingen en coaching, en ik schrijf zelf ook behoorlijk wat, dus het is goed om ruim op tijd te boeken als je een specifieke datum in gedachten hebt.

Goed om te weten: het retreat is 1-op-1. We gaan dus exclusief aan de slag.

Waar is het retreat?

In een groot koetshuis op een voormalig landgoed. Mijn Nieuw-Zeelandse man Richard en ik zijn hier 2,5 jaar geleden neergestreken na tien jaar in Amsterdam te hebben gewoond. Naast kippen en katten rennen hier ook drie kleine meisjes rond: Mirea, Eleanor en Clarice (die je overigens niet zullen storen). We hebben een grote moestuin, waaruit we in de zomer veel eten. In dagblad Trouw publiceerde ik een artikel over onze verhuizing van de stad naar het platteland.

Ons huis ligt op de rand van de Veluwezoom, vlak bij de IJssel, 7 kilometer buiten Zutphen en net buiten het pittoreske dorpje Brummen.

Over Hannah

Als ik je mag coachen, krijg jij van mij alle gereedschappen en kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Ik studeerde journalistiek en literatuurwetenschap, werkte op de (eind)redactie van gerenommeerde kranten en tijdschriften als nrc.next en Elsevier. Daarna heb ik jaren gewerkt bij grote en kleine bedrijven als interim copywriter en communicatieadviseur, zoals bij ABN Amro, Coca-Cola Entreprises en het Openbaar Ministerie.

Vanuit strategie en jouw creativiteit help ik ondernemers om succesvol te zijn in hun werkveld. Je verhaal en je producten zijn in lijn met elkaar en ik help je om ervoor te zorgen dat ze perfect aansluiten op de klanten die jij wilt aanspreken. Alleen dan kun je succesvol zijn.

Wat is er bij het retreat inbegrepen?

 • Verblijf in splinternieuwe studio van ca. 40 m2, inclusief luxe badkamer, slaapruimte, keuken en woongedeelte. Uiteraard met schrijftafel. 🙂
 • Drie maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten)
 • Ongelimiteerd koffie en thee
 • Handdoek en beddengoed
 • 12 (!) uur gerichte coaching rond jouw project.
 • Aan het einde van de retreat staat jouw business strategie (inclusief de teksten die je bijvoorbeeld op een profielpagina of site kunt plaatsen) en je marketingstrategie op papier. Je hebt een lijst met actiepunten, uiteraard :).

De maaltijden zijn over het algemeen vegetarisch, maar we eten ook weleens vlees of vis. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kom ik je graag ophalen van station Brummen.

Investering

Het retreat kost 1.995 euro excl. btw.

Bonus: een paar weken na de retreat doen we een after-call. Je kunt daarin al je vragen stellen. Ook kun je me dan eventueel teksten voorleggen die je na de retreat hebt gemaakt.

Wil je kennismaken? Laat je e-mailadres achter en ik neem contact met je op voor een GRATIS advies over jouw project.

2 + 2 = ?