Hi,

Ze zeggen dat een mens werkt zoals die speelt. En als ik aan mijn moeder vraag wat ik als klein kind deed, zegt ze: boeken lezen en met mensen praten. Nu als volwassene is het inderdaad niet veel anders: ik help ondernemers en professionals met hun teksten en communicatie. En natuurlijk schrijf ik zelf graag. Pas ergens in mijn volwassen leven kwam ik erachter dat veel mensen juist moeite hebben met schrijven, en dat ze communiceren ook een hachelijke zaak vinden. Ik spreek professionals die al het schrijfwerk uitstellen tot vrijdagmiddag 15 uur, omdat ze er zo tegenop zien. Ik spreek ondernemers die het ontzettend lastig vinden om hun klanten te overtuigen, omdat ze niet weten wat hun verhaal is.

Door vooral heel veel te doen en te studeren, ben ik goed geworden in dit vak. Ik studeerde journalistiek en literatuurwetenschap en werkte op de (eind)redactie van gerenommeerde kranten en tijdschriften als nrc.next en Elsevier. Daarna heb ik jaren bij grote en kleine bedrijven als interim copywriter en communicatieadviseur, zoals bij ABN Amro, Coca-Cola Entreprises en het Openbaar Ministerie.

Nu coach ik professionals en ondernemers om zelf nog beter te communiceren en te schrijven. Ik help ze bij hun communicatiestrategie en ik train ze om hun verhaal nog beter te vertellen, op een manier die bij hen past.

Bij honderden managers en ondernemers heb ik inmiddels gezien hoeveel makkelijker de dingen gaan als je je verhaal goed voor het voetlicht kan brengen, als je artikelen veel positieve reacties krijgen, als je campagne goed wordt ontvangen. Ik coach je en help je om snel reuzenstappen te maken.

Ben je benieuwd hoe ik zelf schrijf? Lees over mijn verhuizing van hartje Amsterdam naar de Achterhoek in Trouw,  of bekijk hoe ik voor cateringmerk Oseven een eigen, unieke huisstijl ontwikkelde. Ik schrijf ook in het Engels en ik ben dol op complexe onderwerpen, juridisch of technisch. Zo schreef ik veel van de content voor het Zwitserse kantoor van Loyens & Loeff. 

Wil jij ook veel succesvoller te worden met je bedrijf? Ik hoor graag van je!

© Hannah Jansen