Copy Upgrade: de teksten van jouw bedrijf snel naar een hoger niveau

 • Denk je steeds aan het einde van de week: eigenlijk moeten we nog een keer bloggen?
 • Is de site verouderd, maar kom je er niet aan toe om die te veranderen?
 • Is het een uitdaging om de goede woorden op papier te krijgen over je bedrijf?

Ik hoor het vaak van ondernemers, business developers en communicatie- of marketingmanagers. Je wilt graag meer aandacht besteden aan je communicatie of copy, je weet dat het belangrijk is, maar het echt doen of de juiste tone of voice vinden: dat is een ander verhaal.

Hoe fijn is het dan als iemand je helpt je copy naar een hoger niveau te brengen? Dat die teksten weer een beetje sparkle hebben en echt laten zien wie jullie zijn. Alsof je klant je ontmoet, maar dan op papier. Dat is wat ik met mijn team voor je kan doen! Bovendien coachen we je ‘on the job’, zodat je het zelf ook kan.

De Copy Upgrade is vooral geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven. Vaak hebben jullie een marketeer, of een klein team. Er moet veel gedaan worden. Er is beperkt de tijd om alles gedaan te krijgen en ook nog bij te spijkeren. En je mensen zijn vaak niet getraind om te schrijven. Je doet het ‘erbij’.

Als erg ervaren communicatiestrateeg en copywriter, met trajecten bij grote partijen als Coca-Cola Entreprises, Openbaar Ministerie en ABN Amro, maar ook bij kleinere organisaties, help ik je aan superteksten voor jouw bedrijf.

De Copy Upgrade is een power oplossing: in 1 dag herschrijven we samen je copy. Ik kom bij jou op kantoor en terwijl ik schrijf, coach ik jou en je team hoe je het zelf kunt doen.

Schrijf je heel anders dan dat je praat?

Dat vinden klanten gek. Dan is er ineens veel afstand en doordat het niet synchroon is, gaan ze minder snel met je in business. Teksten zijn net een gesprek, alleen dan op papier. Dat betekent dat je verhaal los mag zijn, persoonlijk en ‘echt’.

Ik leer je allerlei technieken om ervoor te zorgen dat je verhaal zo realistisch mogelijk over komt. Tegelijkertijd zorgen we er ook voor dat het ‘technisch’ klopt. Met technisch bedoel ik dat de alinea’s de juiste lengte hebben, dat de tussenkoppen goed staan en dat je goede zoektermen gebruikt. Ook kijken we vanuit de strategie: wie is precies de doelgroep, met wie ga je eigenlijk in gesprek?

Dit levert de Copy Upgrade je op:

 • Je hebt goed geschreven content, professioneel en persoonlijk.
 • Je bent een dag heel gericht met je content bezig. Ik hoor vaak van ondernemers dat ze niet de tijd nemen om echt eens de copy goed door te nemen. De Copy Upgrade helpt dan enorm.
 • Je content sluit veel beter aan bij de belevingswereld van je klanten.
 • Je hebt up-to-date content op je website, in je offertes en je blogs: de Copy Upgrade is ook een moment om alle copy weer eens goed onder de loep te nemen
 • Je kennis over content wordt enorm bijgespijkerd – genoeg om zelf aan de slag te gaan. Ook krijgen medewerkers uit je team coaching.

Kortom: je copy en je kennis zijn in 1 dag enorm opgefrist.

Hannah heeft me geholpen om mijn wetenschappelijke kijk op mijn werk te vertalen naar taal en beleving die aansluit bij mijn klanten. Ze is zeer betrokken bij mij en mijn bedrijf. Ze inspireert me om te bloggen op een manier die bij mij past. Ook strategisch denkt Hannah mee over een communicatie lijn, zodat er meer consistentie zit in mijn verhaal die ik graag wil delen met de wereld. Ik werk graag met Hannah samen.

Karianne Kalshoven
Karianne KalshovenLeiderschap & Transformatiecoach

Zo werkt de Copy Upgrade:

Als je kiest voor dit traject, krijg je inzichten waar je anders honderden boeken en blogs voor zou moeten lezen. Je leert over gedragspsychologie en over hoe we met elkaar communiceren. Maar je leert vooral hoe je deze kennis het best inzet voor jouw bedrijf. Hoe je jouw verhaal persoonlijk en aantrekkelijk maakt. Hoe je ervoor zorgt dat jouw klanten jouw ambassadeurs worden.

Dit traject is op maat voor jouw situatie. Samen gaan we aan de slag om een verhaal te creëren dat helemaal aansluit bij jouw bedrijf en je doelgroep. Zie mij als een consultant die ook echt met de voeten in de klei gaat staan. Gaat het om je site, de manier waarop je mailt, je nieuwsbrieven: we gaan het samen een upgrade geven.

Let op: ik ben goed in je verhaal vertellen. Ik ben geen vormgever, SEO-specialist of webbouwer. Maar ik kan die mensen wel, dus als je die nodig hebt, dan weet ik ze voor je te vinden.

De Copy Upgrade is 1 dag, maar kan ook een langer traject zijn als het project omvangrijker is. Daarvoor gelden andere tarieven.

Dit is jouw investering

Ik hou ervan om snel meters te maken, ik garandeer je dat we veel bereiken in heel korte tijd. Om er voor jezelf het meest uit te halen, werk je zij aan zij met mij. Je leert dus terwijl we doen.

De duur van de Copy Upgrade is in principe 1 dag. Ter indicatie: een kleine site kan in 1 dag.

 • We beginnen met een vragenlijst en een strategisch gesprek: ik wil graag weten waar je precies tegenaan loopt en wat beter kan volgens jou.
 • Voorafgaand aan de Copy Upgrade dag stuur je mij je content waar je aan wil werken.
 • We beginnen de dag met een uur strategie. Waar zet je op in, wie is je doelgroep, wat zijn je targets? We komen zo tot de tone of voice.
 • Vervolgens gaan we aan de slag! We doen een volledige review van de copy. Review betekent dus echt nieuwe teksten. Ik zorg dat de copy volledig up-to-date is. Aan het einde van de dag zien je teksten er spic&span uit.
 • We stoppen om 17.00 en zijn superblij (echt altijd).
 • Je plaatst zelf de content op je site of in een brochure, of een medewerker doet dat. Een week na de Copy Upgrade doen we een check of alles goed staat.

Een Copy Upgrade kost 2.495 euro. Klinkt als een flinke investering, maar vergis je niet: vaak is dit proces over vele weken uitgespreid waardoor het veel duurder is. Heb je meerdere dagen nodig omdat je veel content hebt? Dan krijg je een aangepast tarief.

Voor zowel grote partijen als Stedin als mkb bedrijven als Oseven, Maison van den Boer en een vertrouwenspersoon heb ik succesvol de copy aangepast. Het resultaat: meer leads, hogere klanttevredenheid en klanten die op basis van de site voor die partij kiezen.

Ik ga graag met je aan de slag! Wil je meer weten of sparren over jouw content strategie? Stuur me een berichtje. Ik geef je vrijblijvend advies.

Neem nu contact met me op, dan bespreken we jouw copy strategie!

© Hannah Jansen