Ben je van het recyclen?

Wil je ook een handig systeem om je content te recyclen? Lees dan dit.

Ik zie het steeds vaker voorbij komen: zo efficiënt mogelijk omgaan met de tijd die je besteedt aan content. Op zich helemaal niet gek om een waardevol verhaal nog eens te delen, na een tijdje. Maar waak ervoor om efficiency als heilige graal te zien. Dat is écht een valkuil.

Je kunt ook naar carnval in je trainingspak.

Ga je als sporter.

Lekker makkelijk.

Je kunt in je onesie naar een afspraak.

Hou je gewoon je pyjama eronder aan.

Easy.

Je kunt ook elke avond voorverpakte lasagne eten.

Knal je zo in de oven.

Scheelt weer tijd.

Het kan allemaal.

Maar waarom niet wat meer aandacht? Wordt het carnaval niet leuker als je een echt tof pak hebt, waar je over hebt nagedacht? Zit je niet prettiger bij een afspraak als je je mooi hebt aangekleed, passend bij de gelegenheid? Is zelfgemaakte lasagne niet het allerlekkerst (en tuurlijk op z’n tijd een afhaal)?

Er is al zoveel zooi en herhaling, en nog erger, herhaling van zooi. Natuurlijk liggen er nog een ton andere dingen op je bordje. Maar kies dan voor kwaliteit boven kwantiteit. Post maar één keer per week in plaats van drie.

En denk er dan een week goed over na. Schrijf je aantekeningen op in een boekje. Doe research. Interview. Kies mooi beeld.

Zet iets moois neer. Daar word je zelf vrolijker van en de wereld ook.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *